Over mij

Even voorstellen


Mijn naam is Brigitte Koks en ik ben deze praktijk gestart voor zowel particulieren als bedrijven die op zoek zijn naar kortdurende psychologische trajecten, gericht op mogelijkheden en oplossingen. Voor mensen die houden van duidelijkheid, korte lijnen en openheid. Voor iedereen die liever geen diagnoses gesteld krijgt en de vrijheid wil hebben om zich zonder verwijzing van een arts aan te kunnen melden.

Blokkades opruimen


Na een lange tijd te hebben gewerkt binnen verschillende organisaties en specialismen op het gebied van de psychologische behandelingen, heb ik zelf een praktijk opgezet met als doel mensen de weg te wijzen naar meer positieve ervaringen, meer geluk en het beëindigen van de neerwaartse spiraal. Ik ondersteun u bij het oplossen van uw blokkades en het doorbreken van ongewenste gedragspatronen.

De belangrijkste voorwaarde voor een succesvol traject is uw motivatie!

Een wijze les


Al op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door het gedrag van mensen en de beweegredenen ervan. Waarom doen mensen wat ze doen en waarom heeft de ene persoon alle geluk van de wereld en de andere vooral tegenslag? Door mijn eigen blokkades en niet helpende denk- en gedragspatronen heeft het even geduurd, voordat ik de juiste weg had gevonden. Het bewandelen van dit pad was een wijze les en heeft mij ontwikkeld in mijn autonomie, oprechtheid en acceptatie. Deze lessen wil ik graag met anderen delen.

Passie voor psychologie


Mijn passie voor de psychologie heeft mij gemotiveerd om langdurig en intensief te investeren in mijn kennis en vaardigheden, zowel door het volgen van opleidingen als door het op doen van werkervaringen. Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik met een diversiteit aan methodieken (CGT, ACT, EMDR, IMRS, SFT, Voice Dialoque, Coaching, Counseling, Mindfulness) iedere hulpvrager maatwerk kan bieden.

Gelijkwaardigheid en ontwikkeling


Bij het opzetten van mijn eigen praktijk heb ik gekozen voor
Counseling als corebusiness, omdat counseling werkt vanuit gelijkwaardigheid, gericht is op 'zelfredzaamheid, ontwikkeling en mogelijkheden' en niet zozeer op 'slachtofferschap en klachten'.

Bent u aanvullend verzekerd, dan betaalt uw zorgverzekeraar mee!
 

Opleidingen

Arbeids- en organisatiepsychologie 
OU Nederland

Bedrijfsmaatschappelijk werk 
Hoge school Utrecht
Register Counselor 
Stichting Counselling Nederland

Aanvullende opleidingen:
Cognitieve gedragstherapie
ACT
EMDR
Schematherapie - IMRS
Voice Dialoque